Entry: Tajuk apa nak taruk pun aku tatau.. baca je lah.. Thursday, August 06, 2009



Hari ni dapat cuti tanpa rekod utk amik exam.. examnya sejam setengah je.. dari kol 9 pg tadi sampai 10.30 pagi.. kejap je.. tapi yg best nye dapat cuti satu hari penuh.. tu la, time kekawan lain sumer sambung degree bila abih diploma dulu.. aku plak malas.. baru skang nih sebok nak belaja balik.. time tu la nak belaja, time tu la nak keje.. tapi tu la, kalo dok tangguh2 gak, sampai bila-bila la aku diploma je camtu.. takde improvement.. tapi 4 thn gak la aku nak mengabihkan degree nih.. aduhh.. semangat kena cekal.. next week ada satu lagi paper.. dan next week lepas tu ada satu lagi last paper.. bulan depan dah masuk semester baru.. adoiii nape la cepat sangat.. so untuk next sem, dah register dah siap2.. so subjek yg aku akan ambik time tu ialah Data Analysis & Modeling, Data Structure dan Discrete Math..

ada sorang member opis nih dulu pun, dah tua2 baru sambung belaja.. tapi sampai skang dia tak berenti.. la ni baru je abih Phd.. pasnih kena panggil doktor lah kat dia.. masa dia master dulu, dia dah quit dah, dapat jadi lecturer kat Uitm.. tapi sampai skang jumpa dia lagi, kekadang dia datang opis.. dia la yg dok kasik dorongan kat aku suh aku sambung study balik..

sebenarnya dah lama tak nulih blog cenggini.. sebok dok layan facebook je skang nih.. banyak pula kekawan lama dalam tu.. makin hari makin banyak jumpa.. ari ni je dah tiga org member lama masa belaja kat itm dulu jumpa balik.. tapi sebelum balik umah melayan facebook nih (amik kesempatan atas cuti ari nih), pi bayar bil hanpon, walopun boleh online, tapi saja jek nak cepat.. bayar kat centre dia terus.. kalo online nih, 3 ari gak nak tunggu float.. pastuh terus antar kete servis pulak.. mulanya nak tukar minyak itam je.. last2 cina workshop tu kata, kena tukar timing belt gak sbb dah sampai masa.. terbang beratus lagi duit aku ari ni.. pastuh, aku tukar angin tayar kepada nitrogen, diorg kata bagus.. tatau la.. rasa biasa jek.. maybe kalo lari kat highway baru terasa ringan kot.. janji org kedai tu tadik kasik pree je, regular customer katanya.. memang aku regular customer pun kat kedai tu, aku dah tak pi kedai lain dah sbb workshop tu ada bilik menunggu aircond, lepak2 sambil baca paper or magazine dalam tu.. kalo lapor, gie je kedai nasi kandar kat sebelah workshop tu sementara tunggu kete siap..

last week pun dah terbang beribu gak... tukar set audio kereta yang lama.. ye la, sejak beli kete nih tak penah pun tukar player nye.. dok pakai standard tu jek laa.. memula tukar player, speaker front and rear dan tambah power amp.. tapi bunyi tak power lagik.. then, 2-3 ari lepas tuh, tambah subwoofer lak.. skang baru pueh ati.. cuma yang tak best nyer nanti, dah takde tempat barang laa.. boot kelisa aku tu dah penuh ngan subwoofer.. nak sumthin yg baru, terpaksa la korbankan sumthin.. nanti kalo nak pi memana, barang kena sumbat kat seat belakang la nampak nya..

nih la dia rupa player baru kete aku.. berbaloi gak beli sbb tak penah lagik aku tukar player kete sejak beli kelisa tuh.. tu pun tempat putar volume tu dah konk.. sebelum2 nih mmg tak minat pun ngan audio kete nih.. janji leh dengar pun dah cukup.. tapi yg best nya, player nih leh sambung kat ipod terus.. takleh main vcd or dvd pun dah cukup.. janji bunyi sedap.. bila masa la nak layan vcd ngan dvd bila drive nih.. so bila sambung kat ipod, dia leh terus control kat player tu.. so ipod tu tak yah usik langsung, simpan je terus dalam car box tu.. sebenarnya tak plan pun nak tukar player nih.. masa dok buat keje melawat kedai2 nih, tetiba lak leh tanya tokey kedai tu pasal menda ni, dia quote-quote.. terus aku agreed.. akhirnya Pioneer DEH-P4050UB dah ada dalam kete aku.. nak tak nak.. maka berterbanganlah duit duit ku masuk kocek tokey kedai tu..

 

 

 

   6 comments

timberland boots uk
April 21, 2012   12:21 AM PDT
 
I'm looking for a great quotes that i can use on my everyday task and duties. Lucky enough to drop by on your blog. Thanks.,087507,http://zaif.blogdrive.com/archive/269.html
cheap mulberry bags
April 21, 2012   03:54 AM PDT
 
Venice resident Rhonda DeVictor said she noticed the empty lot when she first moved into the neighborhood 12 years ago,940673,http://zaif.blogdrive.com/comments?id=269
Belstaff Coat Sale
July 4, 2012   04:25 AM PDT
 
Liked you on Facebook, too. =),845319,http://zaif.blogdrive.com/archive/269.html
Belstaff Jackets
July 4, 2012   07:53 AM PDT
 
let's join our hands together to stop this kind of wrong doings. It may risk lives in the future if we just let them continue. ,710308,http://zaif.blogdrive.com/comments?id=269
cheap supra shoes
September 17, 2012   01:56 PM PDT
 
Go for someone who makes you smile because it takes only a smile to make a dark day seem bright.,160556,http://zaif.blogdrive.com/archive/269.html
Name
September 23, 2012   04:48 PM PDT
 
well this blog is great i love reading your articles.,480404,http://zaif.blogdrive.com/comments?id=269

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments