About Me
Name : Zaifulddin
Nickname : zaif, zaiful, epul, sepol
Occupation : Govt. Servant
Status : Single
Location : Butterworth, Penang, MY
Hometown : Seremban, Negeri Sembilan, MY
Email : cpointce@yahoo.com
My Fotopages
Friendster Album

Flickr Album
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from aypol.geo. Make your own badge here.

My Japanese name is Higashikuni Hamada.
Take The Kawaii Japanese Name Generator by Shuichigami today!
Created with Rum and Monkey's Name Generator Generator.



My Tag Board
   

<< January 2010 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed



Tuesday, January 12, 2010
Astro B.yond

Akhirnya Astro B.yond yang aku subscribe dah pun dipasang kat umah aku. Memang puas hati tengok tv in High Definition. Sebelum ni memang aku dah layan movie HD yang aku download kat internet menggunakan WDTV tapi tak puas gak sebab kalo leh dapat tv live yg ada channel hd nih lagik menarik. Gambar memang superb bila dapat layan HD nih. Memang sharp giler image especially kalo yang ada LCD TV. Kalau tv biasa tu, tak yah la nak pasang B.yond nih, rugi je sebab image yang terpapar kat tv biasa tu lebih kurang sama je ngan Astro biasa.


Satellite dish kaler hitam yang menarik dan berdiameter besar skit (65cm) dari dish sebelum ni (60cm).


Dekoder yang kecik dan comel. Sebelah kiri tu my WDTV yang diconnect ke 1.5TB hardisk sebelah kanan tu. Kalau astro dah activate kan function recordnya nanti, boleh la terus connect hardisk tu kat dekoder ni je sebab ada usb port yang akan digunakan untuk future function, mungkin masa tu kita boleh record program-program tv yang kita nak, lebih kurang macam function Astro Max.


Banyak key kat remote control nih yang belum boleh pakai, seperti key untuk fungsi merekod, apps, butang biru logo B.yond tu dan juga volume pun tak boleh control. Sekarang ni kena adjust volume kat tv je. So kena tunggu Astro update software dekoder astro nih dari masa ke semasa.


Interface untuk info channel. Clear. Takde lagi pixelate text.


Interface untuk tv guide yang lebih menarik dari dekoder sebelum ni. Nak scroll untuk tengok program-program yang akan disiarkan diwaktu yang lain pun laju. Sekali tengok menu lebih kurang macam TiVo gak. Sambil tu boleh tengok terus channel yang kita tengah bukak.


Interface untuk channel list. Kita masih tak tertinggal program yang kita tengah tonton.


Image saluran HD yang cantik dan menarik untuk ditonton.


Sharp and clear... so crisp.

Harap Astro akan launch lebih banyak HD Channel dari masa ke masa. Yang penting bil tambahan RM20 sebulan hanya akan bermula April ni.

 

 

 


Posted at 09:58 pm

 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home