About Me
Name : Zaifulddin
Nickname : zaif, zaiful, epul, sepol
Occupation : Govt. Servant
Status : Single
Location : Butterworth, Penang, MY
Hometown : Seremban, Negeri Sembilan, MY
Email : cpointce@yahoo.com
My Fotopages
Friendster Album

Flickr Album
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from aypol.geo. Make your own badge here.

My Japanese name is Higashikuni Hamada.
Take The Kawaii Japanese Name Generator by Shuichigami today!
Created with Rum and Monkey's Name Generator Generator.



My Tag Board
   

<< August 2009 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed



Thursday, August 06, 2009
Tajuk apa nak taruk pun aku tatau.. baca je lah..

Hari ni dapat cuti tanpa rekod utk amik exam.. examnya sejam setengah je.. dari kol 9 pg tadi sampai 10.30 pagi.. kejap je.. tapi yg best nye dapat cuti satu hari penuh.. tu la, time kekawan lain sumer sambung degree bila abih diploma dulu.. aku plak malas.. baru skang nih sebok nak belaja balik.. time tu la nak belaja, time tu la nak keje.. tapi tu la, kalo dok tangguh2 gak, sampai bila-bila la aku diploma je camtu.. takde improvement.. tapi 4 thn gak la aku nak mengabihkan degree nih.. aduhh.. semangat kena cekal.. next week ada satu lagi paper.. dan next week lepas tu ada satu lagi last paper.. bulan depan dah masuk semester baru.. adoiii nape la cepat sangat.. so untuk next sem, dah register dah siap2.. so subjek yg aku akan ambik time tu ialah Data Analysis & Modeling, Data Structure dan Discrete Math..

ada sorang member opis nih dulu pun, dah tua2 baru sambung belaja.. tapi sampai skang dia tak berenti.. la ni baru je abih Phd.. pasnih kena panggil doktor lah kat dia.. masa dia master dulu, dia dah quit dah, dapat jadi lecturer kat Uitm.. tapi sampai skang jumpa dia lagi, kekadang dia datang opis.. dia la yg dok kasik dorongan kat aku suh aku sambung study balik..

sebenarnya dah lama tak nulih blog cenggini.. sebok dok layan facebook je skang nih.. banyak pula kekawan lama dalam tu.. makin hari makin banyak jumpa.. ari ni je dah tiga org member lama masa belaja kat itm dulu jumpa balik.. tapi sebelum balik umah melayan facebook nih (amik kesempatan atas cuti ari nih), pi bayar bil hanpon, walopun boleh online, tapi saja jek nak cepat.. bayar kat centre dia terus.. kalo online nih, 3 ari gak nak tunggu float.. pastuh terus antar kete servis pulak.. mulanya nak tukar minyak itam je.. last2 cina workshop tu kata, kena tukar timing belt gak sbb dah sampai masa.. terbang beratus lagi duit aku ari ni.. pastuh, aku tukar angin tayar kepada nitrogen, diorg kata bagus.. tatau la.. rasa biasa jek.. maybe kalo lari kat highway baru terasa ringan kot.. janji org kedai tu tadik kasik pree je, regular customer katanya.. memang aku regular customer pun kat kedai tu, aku dah tak pi kedai lain dah sbb workshop tu ada bilik menunggu aircond, lepak2 sambil baca paper or magazine dalam tu.. kalo lapor, gie je kedai nasi kandar kat sebelah workshop tu sementara tunggu kete siap..

last week pun dah terbang beribu gak... tukar set audio kereta yang lama.. ye la, sejak beli kete nih tak penah pun tukar player nye.. dok pakai standard tu jek laa.. memula tukar player, speaker front and rear dan tambah power amp.. tapi bunyi tak power lagik.. then, 2-3 ari lepas tuh, tambah subwoofer lak.. skang baru pueh ati.. cuma yang tak best nyer nanti, dah takde tempat barang laa.. boot kelisa aku tu dah penuh ngan subwoofer.. nak sumthin yg baru, terpaksa la korbankan sumthin.. nanti kalo nak pi memana, barang kena sumbat kat seat belakang la nampak nya..

nih la dia rupa player baru kete aku.. berbaloi gak beli sbb tak penah lagik aku tukar player kete sejak beli kelisa tuh.. tu pun tempat putar volume tu dah konk.. sebelum2 nih mmg tak minat pun ngan audio kete nih.. janji leh dengar pun dah cukup.. tapi yg best nya, player nih leh sambung kat ipod terus.. takleh main vcd or dvd pun dah cukup.. janji bunyi sedap.. bila masa la nak layan vcd ngan dvd bila drive nih.. so bila sambung kat ipod, dia leh terus control kat player tu.. so ipod tu tak yah usik langsung, simpan je terus dalam car box tu.. sebenarnya tak plan pun nak tukar player nih.. masa dok buat keje melawat kedai2 nih, tetiba lak leh tanya tokey kedai tu pasal menda ni, dia quote-quote.. terus aku agreed.. akhirnya Pioneer DEH-P4050UB dah ada dalam kete aku.. nak tak nak.. maka berterbanganlah duit duit ku masuk kocek tokey kedai tu..

 

 

 


Posted at 06:06 pm

 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry