About Me
Name : Zaifulddin
Nickname : zaif, zaiful, epul, sepol
Occupation : Govt. Servant
Status : Single
Location : Butterworth, Penang, MY
Hometown : Seremban, Negeri Sembilan, MY
Email : cpointce@yahoo.com
My Fotopages
Friendster Album

Flickr Album
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from aypol.geo. Make your own badge here.

My Japanese name is Higashikuni Hamada.
Take The Kawaii Japanese Name Generator by Shuichigami today!
Created with Rum and Monkey's Name Generator Generator.



My Tag Board
   

<< February 2008 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed



Sunday, February 17, 2008
Chalet Terapung Teluk Bayu, Sungai Petani

 
Cuti hujung minggu kali ni, aku ngan memember pi lepak kat Chalet Terapung Teluk Bayu, Sg Petani. Syok gak la. Cuma yang tak syoknya takda tv dan aircond sbb chalet lain sumer dah abih kena book. So dapat la chalet yang satu ni, yg masih lagi separuh siap. Tu pun member yg organise ni book sehari sebelum tu. Ada la kosong satu ni. Aku dapat invitation dari diorang pun dah suntuk, tiga jam sebelum bertolak. Tapi takpa, ni pengalaman gak. At least tau gak satu lagi destinasi cuti. Lepas ni maybe leh try pula chalet yg lain tu.
 
Sebelum ni aku tak penah pun lagi lepak kat chalet atas air camni. Tiap kali ada ombak dan angin, bergoyang-goyang je rasa. Yang tak best nya, member2 aku ni bawak pancing, satu ikan pun tak kena. Mungkin silap bawak umpan kot.

 


Sunset. Kalo pada kaki foto mesti syok dapat snap shot2 menarik.


Inilah chalet separuh siap yg kami duduk. Malam tu siap ada barbeque. Kos satu malam kat chalet ni RM90 je, siap ada dapur, bekalan air & letrik. Kalo chalet yg lebih selesa yang ada tv, peti ais & aircond caj nya pun tak mahal sangat, dalam RM150 je. Malam tu ada BBQ yang dibakar oleh tuan punya chalet kat tepi chalet ni. Ada ikan, sotong, ayam dan sup tomyam campur juga nasi goreng cina termasuk teh o ais yang semuanya disediakan oleh Cikgu Omar, tuan punya chalet. Semua kos BBQ & chalet, RM 270 dan pastuh share la antara kami sembilan orang yang join ni.


Pemandangan waktu pagi chalet-chalet yang lain berlatarbelakangkan Gunung Jerai. Sejuk dan nyaman sekali udara pagi kat situ. Kami breakfast maggi dan tomyam baki malam tadi.


Posted at 06:28 pm

smile
February 21, 2008   12:39 PM PST
 
bestnye baca entry u ni.. restoran terapung mmg xde eh kat situ..?
zaif
February 21, 2008   11:25 PM PST
 
restoran terapung takde la kat sini.. ada chalet je.. nak makan kena la masak sendiri atau minta tuan punya chalet yg sediakan..
Name
May 13, 2008   03:20 PM PDT
 
nak no tel chalet teluk bayu. teman nak mancing le
FAIZAL
December 23, 2008   12:15 PM PST
 
eN ZAIF

bOLEH TOLONG BERIKAN SAYA NO CTC CHELET NIE
aku...
March 30, 2010   04:45 PM PDT
 
cm mn nk niaga ni no contact pn tarak....
Name
March 7, 2011   02:56 PM PST
 
hujung minggu ni kami satu family pun nak pi jugak, tgk gambar2 macam syok je
wan
November 3, 2011   10:48 AM PDT
 
Chalet terapung Pengkalan (Teluk Bayu) -0164829309 (Pak Ya)

Chalet teapung Teluk Bayu -0195404943
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry